Digitaal signaleringsplan ‘Mijn oplossing’

 

GGZ-Drenthe teams die werken met mensen die langdurige zorg nodig hebben vanwege een ernstige psychiatrische aandoening richten zich vooral op het bieden van zoveel mogelijk stabiliteit op alle levensgebieden. De teams werken herstelgericht. Ze bieden cliënten hoop en ondersteunen hen om eigen regie te vergroten. Dit kan door bijvoorbeeld de veerkracht en copingsvaardigheden te versterken.

Digitale ondersteuning

Het digitaal signaleringsplan draagt daar aan bij. Het signaleringsplan ondersteunt cliënten in het zelfmanagement (‘wat kan ik doen zodat het goed blijft gaan, en wat kan ik doen als het minder goed gaat?’) en vergroot de eigen regie.

Signaleringsplanapp ‘mijn oplossingen’

Om cliënten het signaleringsplan op maat en gepersonaliseerd te kunnen laten gebruiken, is de signaleringsplan-app ‘mijn oplossingen’ ingezet. Het is geen vervanging voor het signaleringsplan in het dossier, maar een bruikbare toepassing waar de cliënt een signaleringsplan kan maken met een eigen doel en geheel op maat (met bv. linkjes naar voor de cliënt belangrijke websites, muziek of filmjes).